Wyłączny w Polsce dystrybutor olejów i smarów firmy Strub Swiss Tribology
Branża spożywcza
OLEJE I SMARY STRUB NSF H1
Szwajcarska jakość w przemyśle spożywczym
OLEJE I SMARY STRUB NFC H1
Stworzone dla przemysłu spożywczego, kosmetycznego i farmaceutycznego
STRUB Food Lube stanowią grupę wysokiej jakości, syntetycznych olejów do stosowania w przemyśle spożywczym, kosmetycznym, farmaceutycznym oraz przy produkcji opakowań do ww. wyrobów. Oleje te produkowane są na bazie specjalnych, syntetycznych baz olejowych oraz dodatków uszlachetniających, posiadających odpowiednie dopuszczenia. Charakteryzują się wysoką czystością i przejrzystością, posiadają jasno-żółtą barwę.
Oleje i smary STRUB posiadają rejestrację NSF (H1) i są certyfikowane przez NSF zgodnie z normą ISO 21469 oraz dopuszczone do stosowania w miejscach, w których istnieje potencjalny kontakt z żywnością. Ponadto produkty są certyfikowane zgodnie ze ścisłymi wytycznymi dotyczącymi koszerności i Halal.
ŚRODKI SMARNE "FOOD GRADE"
Oleje i smary spełniające wymagania każdego przedsiębiorstwa
przemysł piekarniczy
oleje i smary dla piekarni i dużych zakładów piekarniczych
przemysł browarniczy
rozwiązania smarne i olejowe, kierowane do instalacji browarniczych
przetwórstwo spożywcze
rozwiązania do linii produkcyjnych producentów żywności i opakowań
produkcja cukru
oleje i smary dla cukrowni i dużych producentów z branży cukierniczej
przetwórstwo mleka
rozwiązania olejowe i smarownicze dla mleczarni i dużych zakładów mleczarskich
produkcja napojów
certyfikowane produkty smarne dla producentów soków, wód i napojów
OLEJE I SMARY NFC H1
Bezpieczeństwo produkcji w sytuacjach incydentalnego kontaktu z żywnością
STRUB produkuje doskonałą gamę smarów do wszystkich zastosowań w przemyśle spożywczym, kosmetycznym, opakowaniowym i farmaceutycznym. Produkty posiadają rejestrację NSF (H1) i są certyfikowane przez NSF zgodnie z normą ISO 21469 oraz dopuszczone do stosowania w miejscach, w których istnieje potencjalny kontakt z żywnością.
Wyprodukowane zgodnie z najwyższymi standardami bezpieczeństwa żywności (HACCP)
Nie zawierają żadnych zwierzęcych, genetycznie modyfikowanych surowców i są wolne od alergenów
Są zatwierdzone i certyfikowane zgodnie z NSF, Halal i Kosher
OPARCIE NA BAZACH PAO
Wysoka czystość
Oleje Strub, oparte na bazach PAO (polialfaolefiny), charakteryzują się wysoką termostabilnością, a więc doskonałą odpornością na działanie wysokich temperatur. Uporządkowana struktura, oparta na jednolitych węglowodorach, wpływa również na odporność na utlenianie i stabilność składu, nawet przy bardzo dużych przebiegach.
Stabilne utrzymanie parametrów, nawet przy długiej pracy
Oleje oparte o bazy PAO długo utrzymują optymalne właściwości parametrów, również w przypadku pracy w trudnych warunkach. Dzięki bardzo niskiej temperaturze krzepnięcia, oleje oparte o bazy PAO doskonale zachowują się nie tylko w wysokich temperaturach, ale również w niskich.
Szeroka gama zastosowań
Oleje STRUB Food Lube przeznaczone są do stosowania w układach hydraulicznych, systemach smarowania obiegowego, smarowania łożysk, wrzecion, przegubów, łańcuchów różnego rodzaju, prowadnic, do urządzeń dozujących, zaworów, elementów układów pneumatycznych, smarowania mgłą olejową, do sprężarek śrubowych i tłokowych (należy uwzględnić wymagania producenta), jak również do pomp próżniowych. Zakres temperatur stosowania: od -55°C do + 170°C.
OLEJE I SMARY NFC H1
Unikalne właściwości olejów i smarów STRUB H1
Są praktycznie bezzapachowe, neutralne smakowo i nietoksyczne
Posiadają bardzo korzystną charakterystykę lepkościowo-temperaturową (wysoki wskaźnik lepkości)
Bardzo dobre własności nisko- i wysokotemperaturowe
Doskonałe własności smarne - skuteczne zabezpieczenie przed zużyciem ściernym
Dobra kompatybilność z materiałami uszczelnień
Wysoka odporność oksydacyjna i skuteczna ochrona antykorozyjną wobec stali, stopów Al i Cu
Niska skłonność do odparowania oraz do koksowania
Długie okresy żywotności, oszczędność energii i niskie zużycie oleju
OLEJE I SMARY STRUB
Dopuszczone do zastosowań, w których możliwy jest incydentalny kontakt z żywnością
Środki smarne, posiadające certyfikat NSF w grupie H1, są dopuszczone do zastosowań, w których możliwy jest incydentalny kontakt z żywnością. Oleje i smary STRUB NSF H1 są produkowane według najwyższych standardów jakościowych w urządzeniach, w których wdrożono system HACCP wraz z jego integralnymi składnikami w postaci Systemu Zarządzania Jakością i Higieną według ISO 9001 oraz ISO 21469.
Pełnosyntetyczny olej klasy Hi-Tech do smarowania łańcuchów. Charakteryzuje się wysoką odpornością na utlenianie, skuteczną ochroną antykorozyjną oraz bardzo dobrymi własnościami smarnymi i zdolnościami penetracyjnymi. Stosowany jest do smarowania łańcuchów napędowych i transportowych, taśm oraz sworzni.
Syntetyczne oleje smarowe klasy Hi-Tech do zastosowania przy produkcji środków spożywczych, napojów oraz pasz. Oleje te produkowane są na bazie specjalnych, syntetycznych polialfaolefin (PAO) o najwyższej czystości. Przeznaczone są do stosowania w układach hydraulicznych, systemach smarowania obiegowego, smarowania łożysk, wrzecion, przegubów, łańcuchów różnego rodzaju, prowadnic, itd.
STRUB Food Lube S (32, 46, 68)
Oleje smarowe klasy Hi-Tech dla przemysłu spożywczego, produkowane na bazie białych olejów mineralnych, stanowią grupę wysokiej jakości olejów do zastosowania przy produkcji środków spożywczych. Przeznaczone są do stosowania w układach hydraulicznych, systemach smarowania obiegowego, smarowania łożysk, wrzecion, przegubów, łańcuchów różnego rodzaju, prowadnic, do urządzeń dozujących, itd.
Syntetyczne oleje sprężarkowe klasy Hi-Tech dla przemysłu spożywczego przeznaczonych do zastosowania w przemyśle spożywczym, kosmetycznym, farmaceutycznym oraz przy produkcji opakowań do ww wyrobów. Oleje te produkowane są w oparciu o specjalne, syntetyczne bazy olejowe oraz dodatki uszlachetniające, posiadające odpowiednie dopuszczenia dla tych obszarów zastosowań. Oleje STRUB Food Comp stosowane są w sprężarkach powietrza ze smarowanymi olejem komorami sprężania, jak również w sprężarkach śrubowych i rotacyjnych z wtryskiem oleju.
Syntetyczne oleje przekładniowe klasy Hi-Tech na bazie polyalfaolefin, stosowane przy produkcji środków spożywczych, napojów oraz pasz. Stosowane są w przekładniach, układach smarowania obiegowego, do smarowania łańcuchów oraz w przenośnikach.
STRUB Food Gear Synt PG (150, 220, 320, 460)
Syntetyczne oleje przekładniowe na bazie poliglikoli, stosowane przy produkcji środków spożywczych, napojów oraz pasz. Stosowane są w przekładniach ślimakowych, walcowych, stożkowych i planetarnych, pracujących pod wysokimi obciążeniami mechanicznymi i temperaturowymi. Stosowane są także w maszynach i urządzeniach do smarowania łożysk ślizgowych i tocznych, kalandrów, walcarek, maszyn papierniczych, rozdrabniarek, ugniatarek, przenośników itp.
Wysokojakościowy smar z dodatkami polimerów dla przemysłu spożywczego stosowany do smarowania prowadnic, łożysk i innych części maszyn przy produkcji środków spożywczych: w maszynach rolniczych, przy produkcji piwa i wina, rozlewniach wody mineralnej, w piekarniach, zakładach mięsnych, w przetwórstwie ryb, warzyw i owoców, do maszyn napełniających puszki i produkcji pasz. Doskonale nadaje się do wysoko obciążonych łożysk kulkowych pracujących przy prędkościach do 4 000 obr./min.
STRUB Calor USDA H1 NLGI 00, 0, 1, 2
Wysokojakościowy kompleksowy smar aluminiowy dla przemysłu spożywczego. Wyróżnia się doskonałymi zdolnościami smarnymi przy niezwykle wysokiej stabilności mechanicznej, również przy wysokiej prędkości obrotowej łożysk kulkowych i zakresie temperatur pracy od -20°C do +150°C. Odznacza się również bardzo dobrą odpornością na wodę przy bardzo wysokiej przyczepności i wysokich zdolnościach przenoszenia obciążeń.